OBILJEŽAVANJE 25. STUDENOG - MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

 

  • Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH, Mreža žena s invaliditetom će 25. studenog povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i 16 dana aktivizma, u suradnji s Uredom za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske te Gradom Zagrebom pokrenuti „Kampanju BIJELE VRPCE“. Moto ovogodišnje Kampanje je „MUŠKO NE NASILJU NAD ŽENAMA”. Kampanja počinje u Zagrebu okupljanjem i pozdravnim govorima ispred spomenika na Trgu bana J. Jelačića dana 25. studenog 2012. godine, s početkom u 11.00 sati.
  • U organizaciji Ženske sobe - Centra za seksualna prava iz Zagreba, 21. studenog ove godine, u Hotelu International, Miramarska 24, s početkom u 12 sati, održat će se okrugli stol „Nasilje nad ženama s invaliditetom“.
  • U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije, 22. studenog 2012., u prostorijama Zagrebačke županije, Ulica Ivana Lučića 2 a/VI, dvorana br. 1., s početkom u 13 sati, povodom obilježavanja 25. studenog - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, održat će se 16. (tematska) sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije.
  • Udruga Zora, Dom za žrtve obiteljskog nasilja Sigurna kuća i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije u sklopu projekta Jednako vrijedni organiziraju obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Akciji su se priključili i Policijska uprava međimurska i Centar za socijalnu skrb. U subotu 24. studenoga od 9 do 11 sati na Trgu Republike u Čakovcu te u nedjelju 25. studenoga od 17.30 do 19 sati u Gornjem Mihaljevcu u sklopu Dana općine biti će postavljen štandovi s edukativnim materijalima.
  • U četvrtak, 22. studenog 2012. godine s početkom u 11.00 sati, ispred zgrade Hrvatske pošte na riječkome Korzu, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Primorsko-goranske županije sa svojim gostima obilježit će Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama te će građanima i građankama dijeliti letke sa sadržajem koji upućuje žene na njihova prava u slučaju nasilja.
  • Centar za građanske inicijative Poreč s partnerima i suorganizatorima Povjerenstvom za promicanje ravnopravnosti spolova Grada Poreča, Sigurnom kućom Istra, Zdravim gradom, CZSS-om, MUP-om, Crvenim Križem, Gradom Porečom, i POUP-om, održati će javnu akciju na Trgu Slobode, u utorak 27. studenog 2012. s početkom u 10h. Zajedno će predstaviti svoj rad te izložiti aktivističke poruke i materijale. Isti dan održat će se predstava “WTF?” u 17h u Pučkom otvorenom učilištu Poreč. Predstava je nastala kao rezultat suradnje Istarskog narodnog kazališta i Sigurne kuće Istra. Opširnije
  • Centar za edukaciju savjetovanje i istraživanje CESI organizira okrugli stol "Prevencija rodno uvjetovanog nasilja među mladima", koji će se održati 30. studenog 2012. godine, u Zaboku (Zelena dvorana), od 10 do 12 sati. Opširnije
  • Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Sinja organizira okrugli stol koji će se održati 23. studenog 2012. u prostoriji gradske vijećnice s početkom u 11 sati na temu "Borba protiv nasilja u obitelji, posebno nad ženama".
  • Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama održat će tematsku sjednicu 23. studenog 2012. godine.
  • Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Makarske će u petak, 23. studenog, dijeliti informativno-edukativne letke STOP nasilju nad ženama.

 



    Najave