Obilježavanje 8. ožujka - Međunarodnog dana žena

  • U prigodi obilježavanja Međunarodnog dana žena Odbor žena Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske i Studijski centar socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prezentirat će rezultate istraživanja „Žene i ravnopravnost spolova u javnoj upravi“, koja će se održati u četvrtak, 5. ožujka 2009. godine u Centru za poslijediplomske studije u Zagrebu, Zvonimirova 8, dvorana u prizemlju, s početkom u 14:00 sati.
  • U sklopu Kampanje za promicanje političke zastupljenosti žena na lokalnim izborima 2009. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije i u povodu Međunarodnog dana žena organizira tribinu „Sudjelovanje žena u politici“, 6. ožujka 2009., u Varaždinu, Franjevački trg 7, s početkom 11:00 sati.
  • Koordinacija za ljudska prava Varaždinske županije i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije u povodu Međunarodnog dana žena organizira prikazivanje komedije „Volim Njofru“, 6. ožujka 2009. godine, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, s početkom u 19:30 sati.
  • Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti organizira okrugli stol „Položaj žene u hrvatskom društvu“, u sklopu kojega će prof.dr.sc. Anđelko Akrap održati predavanje na temu „Fertilitet i zaposlenost žena“. Okrugli stol održat će se u subotu, 7. ožujka 2009. godine, u prostorijama Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na Trgu hrvatskih velikana 6, u Zagrebu, s početkom u 09:30 sati.
  • Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin prisustvovat će Svečanosti dodjele Nagrade Zagrepčanka godine, koja će za 2008. godinu biti dodijeljena prof.dr.sc. Mirjani Krizmanić. Nagrada se dodjeljuje u povodu Međunarodnog dana žena, u nedjelju, 8. ožujka 2009. godine u Staroj gradskoj vijećnici, u Zagrebu, Ulica svetih Ćirila i Metoda 5, s početkom u 11:00 sati.
  • Uz financijsku potporu Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Zajednica osoba s invaliditetom – SOIH organizira skup „Osnaživanje žena s invaliditetom za uključivanje u proces političkog odlučivanja na lokalnoj razini“, koji će se održati 09. ožujka 2009. godine u Općoj bolnici Dubrovnik, dr. Roka Mišetića 2 u Dubrovniku, s početkom u 10:00 sati.
 
 


Najave