Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - 25. studeni

  • Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenog 2019. godine u 11 sati u Splitsko-dalmatinskoj županiji u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije održat će se okrugli stol na temu „Borba protiv nasilja nad ženama u Splitsko-dalmatinskoj županiji“. Ujedno tom će prigodom biti otvorena i izložba radova učenika Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split u atriju Županije.
  • Povodom obilježavanja Međunarodne kampanje „16 dana aktivizma“ i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u organizaciji Ženske grupe Karlovac „Korak“ i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Karlovačke županije, otvorit će se 25. studenog 2019. u 19 sati u gradskom kazalištu Zorim dom, izložba „Žene šute i skrivaju svoje lice“ autora Roberta Gojevića. Izložba će biti postavljena na više lokacija u gradu Karlovcu, a na samom zatvaranju izložbe u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ dana 10. prosinca 2019. s početkom u 18 sati predstavit će se rezultati socijalnog eksperimenta - reakcija Karlovčana i Karlovčanki na nasilje.
  • Odbor za ravnopravnost spolova održat će u četvrtak 28. studenog 2019. godine svoju 31. sjednicu Odbora posvećenu obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na temu: Sigurne kuće: jučer, danas, sutra. Na sjednici će biti predstavljena dosadašnja postignuća u osiguravanju sigurnog smještaja za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji te primjeri dobre prakse, odnosno iskustva skloništa za žrtve nasilja u obitelji. Sjednica će se održati u zgradi Hrvatskog sabora, Zagreb, Trg sv. Marka 6, u dvorani Ivana Mažuranića s početkom u 12:30 sati, a na sjednicu će bit pozvani svi zastupnici i zastupnice, predstavnici/e nadležnih državnih institucija te organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom žrtava obiteljskog nasilja. 
  • Ženska grupa Split i Domine u povodu "16 dana aktivizma" organiziraju 28. studenog 2019. godine u Hotelu Park od 18:30 do 21:00 sat okrugli stol na temu financiranja skloništa i savjetovališta sukladno rodnoj ravnopravnosti kao temeljnoj vrijednosti EU i rodnom proračunu, a s obzirom na predsjedavanje Hrvatske EU od 1. siječnja 2020. 
 
 

Najave