Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Slika /slike/URS slike 2022 Novi direktorij/foto rada.JPG

Predstavnica Ureda je sudjelovala na okruglom stolu pod nazivom „Seksualno nasilje u Hrvatskoj 2022. godine – što je učinjeno i što nam predstoji“, kojeg su 23. studenoga 2022. godine organizirale udruga Ženska soba i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Zagreba.

Sudionicama i sudionicima skupa obratile su se pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i pravobraniteljica za djecu, predstavnice Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva zdravstva, Agencije za odgoj i obrazovanje, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i predstavnica Ureda za ravnopravnost spolova. U svojim izlaganjima su iznijele informacije o recentnim doprinosima iz nadležnosti navedenih institucija.
 
Na jednom mjestu predstaviti sve učinjene pozitivne pomake, kao i predstojeće korake vezane uz temu seksualnog nasilja u Hrvatskoj, bio je cilj ovog okruglog stola.
 
Predstavnica Ureda iznijela je informacije vezane uz dinamiku rada na nacrtu Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja, koji je trenutno u postupku izrade te novine koje će on donijeti u svom sadržaju.
 
Skup je potaknuo kvalitetnu raspravu i predstavlja doprinos radu svih dionika uključenih u sustav pomoći i potpore žrtvama seksualnog nasilja.

Pisane vijesti