Obilježavanje Međunarodnog dana žena

  • U prigodi obilježavanja Međunarodnog Dana žena, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i ženske sindikalne grupe Ženska sekcija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Odbor žena Nezavisnih hrvatskih sindikata i Koordinacija žena Hrvatske udruge sindikata, organiziraju 6. ožujka 2013. u Tvornici kulture, s početkom u 13 sati Promociju publikacije „Kako prepoznati spolnu diskriminaciju u praksi i kako se od nje zaštiti“ i Perfomans na temu diskriminacije žena u režiji Marija Kovača „One su među nama“.
  • Agencije Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj u suradnji s veleposlanstvima Kanade i Australije organiziraju povodom Međunarodnog dana žena moderiranu raspravu “Žene u politici u Hrvatskoj” 7. ožujka, 2013. od 10.00-12.30 u Hotelu International, Miramarska 24, Zagreb te radionicu i okrugli stol pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića na temu "Žene poduzetnice u ruralnim područjima: potraga za tržištima", u subotu, 9. ožujka 2013. od 13.00-16.00 sati, Hotel Plitvice, Nacionalni park Plitvička jezera.
  • Centar za participaciju žena u društvenom životu i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Primorsko-goranske županije 6. ožujka uoči lokalnih izbora organiziraju Okrugli stol na temu "Participacija žena u političkom životu" o nedovoljnom učešću žena u politici i javnom životu.
  • U prigodi Međunarodnog dana žena Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije organizira tribinu „Poduzetništvo žena kao motor izlaska iz krize“, koja će se održati 07. ožujka u 17 sati u dvorani županijske skupštine u Domu na Zenti, ul. Pl. Ivana Zajca 2, Split.
  • Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije održat će 1. sastanak Koordinacije tijela i drugih čimbenika obveznih za postupanje po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji Međimurske županije. Osnivačka sjednica održat će se u četvrtak, 7. ožujka, s početkom u 13 sati u velikoj vijećnici Međimurske županije (R. Boškovića 2), u Čakovcu.
  • Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić dodijelit će Mariji Slišković nagradu „Zagrepčanka godine“ 8. ožujka 2013., u 11,00 sati, u Staroj gradskoj vijećnici, Ulica Sv. Ćirila i Metoda 5, u Zagrebu.
  • Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH, u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj – UNDP Hrvatska i Uredom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom organiziraju obilježavanje 8. ožujka - Međunarodnog dana žena kao početka Kampanje „AKTIVNE I UKLJUČENE“ vezane za predstojeće lokalne izbore kao praktični izazov ženama s invaliditetom za aktivno građanstvo, u petak 8. ožujka 2013. s početkom u 11.00 sati u prostorijama Tribine Grada  Zagreba, Kaptol 27, Zagreb.
  • Povodom Međunarodnog dana žena u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije i Regionalnog centra za jednakost spolova (GTF) održat će se otvorenje izložbe fotografija "Žene u ruralnom razvoju RH" 8. ožujka 2013. godine u 18 sati u prostorijama galerije Centar 2 (Dom kulture) u Đurđevcu.
  • Udruga „Žene Europe – Donne d‘Europa – Ženske Evrope – Women of Europe“organizira susret povodom Međunarodnog dana žena na Graničnom prijelazu Kaštel, u petak 8. ožujka 2013. u 10,00 sati. U 11,00 sati će se druženje nastaviti u prostorijama Zajednice Talijana u Bujama, svečanom skupštinom Udruge i predstavljanjem knjige „Tre mondi...un sentiero / Trije svetovi...ista pot / Tri svijeta...istom stazom“.


Najave