Obilježavanje Međunarodnog dana žena 2024. godine

Slika /slike/Naslovnica/Ravnopravnost-naslovna-spolovi-rozo.png

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, predstavnici Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH sudjelovati će na niz manifestacija pod organizacijom raznih javnih i državnih tijela i institucija, te nevladinih organizacija.

U nastavku donosimo popis najavljenih manifestacija prilikom obilježavanja Međunarodnog dana žena 2024. godine, na kojima sudjeluju predstavnice i predstavnici Ureda:
 
  • Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj organizira na temu „Rodne razlike u plaćama“ i „Direktive o jačanju primjene jednakih plaća muškaraca i žena“. Događaj će se organizirati 6. ožujka 2024. godine u Kući Europe.
  • Hrvatska udruga poslodavaca organizira skup partnera okupljenih na zajedničkom projektu "Žene i mediji". U okviru skupa biti će održana rasprava na temu online nasilja nad ženama te će ujedno biti premijerno prikazana dva animirana spota što će ujedno označiti početak nacionalne kampanje koju Udruga B.a.B.e. i Agencija za elektroničke medije provode u okviru projekta "Surf and Sound 2.0". Skup će se održati 6 ožujka.
  • Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske tradicionalno u suradnji s Uredom pravobranitelja za osobe s invaliditetom organizira Okrugli stol na temu ovogodišnje teme Međunarodnog dana žena Ujedinjenih naroda “Ulažite u žene: Ubrzajte napredak” u čijem je fokusu Cilj održivog razvoja 5 - Postizanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje svih žena i djevojaka. Okrugli stol održati će se 7 ožujka u prostorijama SOIH-a.
  • Savez Roma u RH "Kali Sara" organizira događanje koje će se posvetiti hrabrim romskim ženama koje su se borile za prava Romkinja. Tema događanja biti će o suvremenom društveno-političkom položaju Romkinja u Hrvatskoj  i Europi. Osim toga, održati će se i promocija Romske kuharice autorice Mirele Beko. Događaj se organizira 8. ožujka u prostorijama Savez Roma u RH "Kali Sara".
 
  • Osim navedenog, Ured za ravnopravnost spolova je pozvao udruge i druge prihvatljive prijavitelje da prijave svoje projekate koji se bave promicanjem, razvojem i unapređenjem menstrualnog zdravlja na natječaj tvrtke dm-drogerie markt d.o.o.  Poziv  možete naći na ovoj poveznici.


Pisane vijesti