Održan sastanak s predstavnicama HUP-a

Slika /slike/Tematske fotografije/staklo.jpg

Pomoćnica ravnateljice i savjetnica u Uredu sastale su se 8. veljače s predstavnicama Hrvatske udruge poslodavaca, Leom Šćrbec, voditeljicom odnosa s javnošću i Ivanom Zlatarić, specijalisticom za društvene medije. 

Predstavnice HUP-a izvijestile su o planovima HUP-a vezanima uz promicanje ravnopravnosti spolova te o Bazi poslovnih žena Hrvatske koja okuplja poslovne žene kvalificirane u svakom trenutku preuzeti neku od upravljačkih pozicija u kompanijama.
Rade i na inicijativi za osnivanje „Kluba 30%“ u Hrvatskoj u suradnji s Veleposlanstvom Kanade, kojom se želi potaknuti veća zastupljenost žena na najvišim upravljačkim pozicijama, a kako bi se postigao omjer od najmanje 30% žena u upravnim odborima tvrtki.

Predstavnice Ureda prezentirale su aktivnosti Ureda u području ravnopravnosti spolova i tržišta rada te o izradi nove Nacionalne politike za ravnopravnost spolova i provedbi projekta i kampanje „Neravnopravnost ti nije u opisu posla“. Ujedno su upoznale gošće s Akcijskim planom za uklanjanje jaza u plaćama 2017.-2019. Europske komisije i primjerima iz drugih zemalja kao i novostima vezano uz donošenje nove europske direktive o usklađenju poslovnog i obiteljskog života.

Razgovaralo se o budućim aktivnostima Hrvatske udruge poslodavaca i Ureda te je dogovorena suradnja na temama od zajedničkog interesa vezano uz ravnopravnost spolova na tržištu rada a posebno kroz teme povećanja žena na upravljačkim pozicijama te smanjenje jaza u plaćama.
 

Pisane vijesti