Održana poludnevna radionica "Rodno uvjetovano nasilje" u Ženskoj sobi – Centru za seksualna prava

U okviru projekta "Moj glas protiv nasilja" Ženska soba – Centar za seksualna prava održala je poludnevnu radionicu za mlade nezaposlene žene 11. listopada, 2014. godine. Poludnevnu radionicu vodile su članice Ženske sobe, Antonija Hojt Ilić, prof. soc. pedagogije i Paula Zore, prof. komparativne književnosti i povijesti. Radionica je održana u prostorima Ženske sobe u Zagrebu.

Nakon predstavljanja rada Ženske sobe te predstavljanja sudionica poludnevne radionice, Antonija Hojt Ilić prisutnima je prezentirala problematiku rodno uvjetovanog nasilja. Sudionice su upoznate s oblicima rodno uvjetovanog nasilja s naglaskom na oblike seksualnog nasilja. U drugom dijelu poludnevne radionice sudionice su upoznate s mitovima i predrasudama o rodno uvjetovanom nasilju pri čemu su kroz vježbu o navedenoj problematici osvijestile predrasude vezane uz nasilje protiv žena. U posljednjem dijelu radionice, sudionicama je predstavljen "Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja" pri čemu su kroz vježbu o protokolu osvijestile obveze nadležnih institucija u području seksualnog nasilja.

Poludnevna radionica sastavni je dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske "Moj glas protiv nasilja" koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – Progress). Ženska soba i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje partnerske su organizacije na projektu "Moj glas protiv nasilja".



Pisane vijesti | Projekt "Moj glas protiv nasilja"