Održano predavanje u Bjelovaru “Nasilje nad ženama”

U Gradskom muzeju Bjelovar, 19. ožujka 2014. godine, održano je javno predavanje na temu “Nasilje nad ženama”. O nasilju nad ženama govorila je Maja Vukmanić Rajter, profesorica socijalne pedagogije i voditeljica Centra za žrtve seksualnog nasilja „Ženska soba“.

 

Cilj predavanja je bio upoznavanje s osnovnim pojmovima vezanim uz neravnopravnost žena i nasilje nad ženama. Maja Vukmanić Rajter zahvalila se svima što su odvojili svoje vrijeme kako bi prisustvovali predavanju od posebne važnosti, a riječ je o nasilju nad ženama. Istaknula je kako sve institucije i lokalna vlast moraju zajedno surađivati kada je u pitanju ova tema. Zaključila je kako upravo prisutnost predstavnika/ca institucija i lokalne vlasti na predavanju je pokazalo to zajedništvo.

Na predavanju su prisustvovale Tatjana Grđan, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Grada Bjelovara, Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara, i Vanja Posavac, saborska zastupnica koja je rekla da je ciljano došla na ovo predavanje te se raduje što je ova tema otvorena u Bjelovaru. Samo predavanje je privuklo i velik broj posjetitelja i posjetiteljica iz svih političkih stranaka s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, predstavnike PU bjelovarsko-bilogorske, predstavnike/ce svih važnih ustanova u županiji te mnoge druge.

Javno predavanje “Nasilje nad ženama“ je održano uz podršku Odbora za ravnopravnost spolova Grada Bjelovara i Grada Bjelovara, a sastavni je dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH „Moj glas protiv nasilja“/“My voice against violence“ koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS). Projekt se odvija u suradnji s dvije partnerske organizacije: Ženska soba – Centar za seksualna prava i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.



Pisane vijesti | Projekt "Moj glas protiv nasilja"