Osnaživanje ženskog poduzetništva - natječaj za Projekt "Poduzetništvo žena" 2007

Zaključkom Vlade RH od 22. ožujka 2007. godine prihvaćen je Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2007. godinu, u okviru kojeg će se provoditi i zaseban Projekt "Poduzetništvo žena" kao direktna provedba mjere 2.3.2. Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2006 - 2010.


Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva 5. travnja 2007. godine raspisalo je natječaj za Projekt "Poduzetništvo žena" za koji je u Državnom proračunu predviđeno 2.000.000 kuna.

Sukladno mjeri 2.3.2. Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2006 - 2010., koja obvezuje Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva da izdvoji žene kao zasebnu ciljanu skupinu u Operativnom planu poticanja malog i srednjeg poduzetništva za tekuću godinu, uz osiguranje i namjensko povećanje sredstava za financiranje ženskih poduzetničkih aktivnosti, nadležno Ministarstvo je u Operativnom planu poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2007. godinu uvrstilo poseban projekt za osnaživanje ženskog poduzetništva i osiguralo 2 milijuna kuna za njegovu provedbu.

Natječaj za Projekt "Poduzetništvo žena", koji za cilj ima veće uključivanje žena u poduzetništvo, raspisan je 5. travnja i nalazi se na web stranicama Ministarstva. Poticajna sredstva su nepovratna, a korisnici/e Projekta su mala i srednja trgovačka društva, obrti, zadruge i ustanove, u većinskom (51% i više) privatnom vlasništvu žena državljanki Republike Hrvatske.

Potpore se dodjeljuju za nabavu informatičke opreme i poslovnog softwera za poduzetnice do tri godine poslovanja, do maksimalnog iznosa od 7.500,00 kuna, ishođenje dokumentacije potrebne za podnošenje i odobravanje poticajnih kredita za poslovanje (troškovi javnog bilježnika, procjena nekretnina, obrasci boniteta, sudski vještaci, projektno-tehnološka dokumentacija, studija utjecaja na okoliš, razne dozvole itd., konzultantske usluge pri registraciji i osnivanju, pokriće dijela troškova registracije, izradu poslovnog plana, investicijske studije, plana marketinga i sl., dopunsku poduzetničku izobrazbu i informatičko obrazovanje, konzultativne usluge u prvih šest mjeseci poslovanja.
 
Iznos pojedinačne potpore do 80.000,00 kn.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatni info-telefon 0800 234 505.
 
 


Pisane vijesti