Otvoren je natječaj za ključnurazliku – nagradu za raznolikost u ljudskim potencijalima.

Od 3. listopada otvoren je natječaj za Nagradu "ključnarazlika- raznolikost u ljudskim potencijalima". Uključivanje raznolikosti ljudskih potencijala u sklopu Nagrade se odnosi na poticanje ravnopravnosti spolova, dobne ravnopravnosti, ravnopravnost osoba s invaliditetom i ravnopravnost pripadnika/ca nacionalnih manjina.

 Razlika otvara priliku - i za pojedinca i za poslodavca, a često nije osviještena kao takva ni kod tvrtke niti kod pojedinca.  Upravo zato Nagrada ima za cilj prepoznati, istaknuti i nagraditi poslodavce s pozitivnim praksama u uključivanju gore navedenih skupina i postizanju raznolikosti ljudskih potencijala (bilo da se radi o nekom konkretnom projektu ili procesu zapošljavanja i sl., ili generalno).

Diskriminacija je pojava koja je široko rasprostranjena u području rada, posebice kod određenih ranjivih skupina, a diskriminacija predstavlja trošak za poslodavca (donosi troškove novog zapošljavanja, trošak fluktuacije zaposlenih, nezadovoljstva zaposlenih, neadekvatnu radnu klimu...). Upravo zato, umjesto isključivanja, budimo otvoreni prema raznolikosti koja otvara nove prilike! Raznolikost u radnom okruženju (mlađi i stariji, muškarci i žene,osobe s invaliditetom, pripadnici/e nacionalnih manjina…) nije nužno rezultat namjernog odabira, ali sigurni smo da postoji!

ključnarazlika je nastavak nagrade Poslodavac godine za osobe s invaliditetom, a dodatno je proširena i prati sljedeća područja:

  • poštivanje ljudskih prava u radnom okruženju
  • poticanje raznolikosti u radnom okruženju
  • unapređenje procesa upravljanja ljudskim potencijalima u kontekstu osnaživanja raznolikosti.

Natječaj je otvoren od 3. listopada do 10. studenog 2011. godine. Nositelj projekta je Ured za ljudska prava Vlade RH, u partnerstvu s Udrugom Mobbing – udruga za pomoć i eduakciju žrtava mobbinga i Institutom za razvoj tržišta rada.

 

 

 



Pisane vijesti