Pokrenuta web stranica Žene u izborima 2007

CESI je pokrenuo web stranicu unaprjeđenju sudjelovanja žena u izbornoj kampanji za parlamentarne izbore 2007


Centar za edukaciju, savjetovanje i istrazivanje provodi projekt Unaprjeđenje sudjelovanja žena u izbornoj kampanji za parlamentarne izbore 2007. godine u Republici Hrvatskoj koji financijski podupire Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH. Cilj projekta je povećanje sudjelovanja žena u izbornim kampanjama.

Aktivnosti projekta su edukacija o javnom nastupu i odnosima s medijima za političarke, analiza položaja žena i tema namijenjenih ženama u izbornoj kampanji, povećanje vidljivosti kandidatkinja na izborima putem web stranice www.izbori.cesi.hr te izrada okvira/preporuka za povećanje vidljivosti žena u izbornim kampanjama.

Web stranica www.izbori.cesi.hr obuhvaća teme vezano uz sudjelovanje žena na izborima, sadržava PR savjetovalište za kandidatkinje te omogućuje dodatno predstavljanje stranačkih programa namijenjenih ženama, odnosno temama rodne ravnopravnosti i predstavljanje kandidatkinja na izbornim listama parlamentarnih stranaka. Na istoj stranici biti će objavljeni rezultati analize zastupljenosti na izbornim listama i analiza vidljivosti žena u promidžbenim TV spotovima te na promidžbenim plakatima parlamentarnih stranaka tijekom izborne kampanje.
 
 


Pisane vijesti | Suradnja s organizacijama civilnog društva