Predstavljena brošura i studija Zašto i kako do rodno osviještenog proračuna

Slika /slike/Tematske fotografije/rodni proracun.png

Tema 26. sjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba bila je "Zašto i kako do rodno osviještenog proračuna – predstavljanje Studije o rodnoj osjetljivosti Proračuna Grada Zagreba". Na sjednici na kojoj je predstavljena brošura i studija o rodnoj osjetljivosti Proračuna Grada Zagreba, sudjelovala je pomoćnica ravnateljice Gordana Obradović Dragišić.

U uvodnom dijelu, pomoćnica ravnateljice, pozdravila je ovu inicijativu Povjerenstva te istaknula kako je važno raditi na edukaciji svih uključenih u izradi javnih politika jer rodno osjetljiv proračun nije posebni proračun za žene već metoda i okvir rodno osviještene politike kao instrumenta strategije za uspostavljanje ravnopravnosti spolova.

Za potrebe Povjerenstva studiju je izradila doc.dr.sc Ana Marija Sikirić koja je prisutne upoznala s ciljevima ove inicijative, sadržajem studije te daljnjim koracima u izradi proračuna i analize. Ured je još 2010. na ovu temu preveo i tiskao Priručnik Vijeća Europe “Uvođenje rodno osjetljiva proračuna: provedba u praksi” autorice Sheile Quinn.

Više o Brošuri na: http://www.skupstina.zagreb.hr/default.aspx?id=2508

Pisane vijesti