Predstavnik Ureda na sastanku SHERPA - žene u digitalnom svijetu

Slika /slike/URS slike - 2020/ŽENE U DIGITALNOM SVIJETU (2).png

Organizator online radionice je Glavna uprava Europske komisije za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologije, u okviru SHERPA sastanaka koji se održavaju od 2019. godine. Europski dan djevojaka i žena u IKT-u održava se četvrtog četvrtka u travnju, ove godine to je 22. travnja 2021. godine.

Na radionici je izvjestiteljica za rodnu ravnopravnost u Ministarstvu Investicija, regionalnog razvoja i digitalizacije Slovačke Republike, Jana Novohradska, održala izlaganje na temu organiziranja radionice povodom obilježavanja tog Europskog dana. Posebno je potaknula suradnju s civilnim društvom i poslovnim sektorom kako bi se osviještenost o rodnoj ravnopravnosti u ovom sektoru podigla na višu razinu.

Predstavnik Ureda za ravnopravnost spolova upoznao je članice i članove sastanka o partnerskom odnosu u koordiniranju provođenja Deklaracije o posvećenosti pitanju žena u digitalnom svijetu između Ureda za ravnopravnost spolova i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva (SDURDD) nakon potpisivanja Deklaracije. Upoznao je prisutne i s donošenjem Nacionalnog plana za ravnopravnost spolova te pripadajućeg Akcijskih planova u kojima se planira uvrstiti obilježavanje Europskog dana djevojaka i žena u IKT-u kao dana kojeg Ured obilježava s ciljem osvješćivanja javnosti o pitanjima ravnopravnosti spolova u IKT sektoru i STEM područjima. Uz to, planira se i mjera u Nacionalnom planu s aktivnostima usmjerenim ka osnaživanju djevojaka u srednjim školama za odabir predmeta iz STEM područja, te za odabir zaposlenja u IKT sektoru.

Pisane vijesti