Predstojnica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin primila predstavnike/ce Građanske inicijative STOP RIZIČNOM SPOLNOM ODGOJU

U petak, 2. veljače, predstojnica Ureda mr. sc. Helena Štimac Radin primila je, na njihov zahtjev, predstavnike članova/ica Koordinacijskog odbora Građanske inicijative STOP RIZIČNOM SPOLNOM ODGOJU dr.sc. Dražena Lalića i gđu Ljubicu Matijević Vrsaljko koji su iskazali nezadovoljstvo procedurom, predugim trajanjem pripreme i donošenja prijedloga Eksperimentalnog programa zdravstvenog odgoja i obrazovanja kao i neprihvatljivim sadržajem programa udruge GROZD.

S obzirom na nadležnosti Ureda za ravnopravnost spolova, dr.sc. Dražen Lalić i gđa Ljubica Matijević Vrsaljko zatražili su službeno očitovanje Ureda vezano za Eksperimentalne programe zdravstvenog odgoja i obrazovanja.

Predstojnica Ureda obavijestila je nazočne da će se Ured, slijedom obveza u provedbi Zakona o ravnopravnosti spolova kao i Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova 2006.-2010., očitovati o predloženim programima Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa. Napomenula je, također, da je od MZOŠ-a krajem siječnja zatražena dostava predloženih programa te da je u predmetnom dopisu Ured obaviješten da su isti proslijeđeni na mišljenje Pravobraniteljici za djecu i Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova.



Pisane vijesti