Predstojnica Ureda na 11. okruglom stolu o slobodnom pristupu informacijama i slobodi izražavanja Knjižnice u društvu znanja

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovat će na 11. okruglom stolu o slobodnom pristupu informacijama i slobodi izražavanja Knjižnice u društvu znanja koji će se održati  9. prosinca 2011. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u organizaciji Komisije za slobodan pristup informacijama Hrvatskog knjižničarskog društva i Katedre za bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu.  

Kroz tri tematska bloka pokušat će se odgovoriti na pitanje o ulozi knjižnica i njenih prostora u obrazovanju za društvo znanja, potom kako, u uvjetima kada se ne može digitalizirati sve, sačuvati vjerodostojnost i spriječiti zakrivanje odnosno potpuno zaboravljanje nekih izvora, te na kraju na koji način knjižnice promiču ravnopravnost.  Mr.sc. Helena Štimac Radin tom će prilikom održati izlaganje na temu Unaprjeđivanje suradnje za promicanje ravnopravnosti spolova.

Cilj okruglog stola je potaknuti stručnu zajednicu na promišljanje o uvjetima u kojima rade knjižnice pred koje se svakodnevno postavljaju nove zadaće - od primjena novih tehnologija i digitalizacije, poštivanja intelektualnog vlasništva i privatnosti korisnika/ca, do online referentnih usluga i usluga za posebne skupine korisnika/ca.



Najave