Predstojnica Ureda na 7. Ministarskoj konferenciji Vijeća Europe o ravnopravnosti spolova u Bakuu, Azerbajdžan

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr. sc. Helena Štimac Radin sudjelovat će na 7. Ministarskoj konferenciji Vijeća Europe o ravnopravnosti spolova koja će se održati 24. – 25. svibnja 2010. godine u Bakuu, Azerbajdžan.

Glavna tema konferencije je „Ravnopravnost spolova: premošćivanje jaza između de jure i de facto ravnopravnosti spolova“, a raspravljat će se i o dvije podteme „Pozitivna akcija i rodno osviještena politika za postizanje de facto ravnopravnosti spolova“ i „Suzbijanje  rodnih stereotipa: uloga obrazovanja i medija“ koja je ujedno i naziv izvješća Republike Hrvatske. Konferenciju će otvoriti predsjednik Azerbajdžana g. Ilham Aliyev, a sudionicima/cama ovog visokog skupa pozdravnom će se riječju obratiti gđa Maud de Boer-Buquicchio, zamjenica Glavnog tajnika Vijeća Europe i gđa Asha-Rose Migiro, zamjenica Glavnog tajnika Ujedinjenih naroda.

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr.sc. Helena Štimac Radin će u ime hrvatske delegacije govoriti na temu „Suzbijanje rodnih stereotipa u medijima“.

Baku, Azerbejdzan



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja