Predstojnica Ureda na Međunarodnoj konferenciji o položaju žena u obrtništvu

Obilježavajući Godinu žena u obrtništvu, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, pod pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH gđe Jadranke Kosor, održat će se Međunarodna konferencija o položaju žena u obrtništvu, u hotelu The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1, Zagreb, u utorak, 14. rujna 2010. godine s početkom u 10.00 sati.

Očekivano trajanje konferencije: od 10.00 do 14.00 sati.

Godina žena u obrtništvuKonferencija će se održati u tri tematske cjeline: Prvi dio – Strategija razvoja ženskog poduzetništva kao temeljno polazište; Drugi dio – Iskustva i izazovi razvoja ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj; Treći dio - Što možemo naučiti i primijeniti iz ženskog poduzetništva u drugim zemljama.
Ciljevi konferencije su:

 

  • predstaviti aktivnosti HOK-a u obilježavanju 2010. – Godine žena u obrtništvu
  • promovirati Strategiju razvoja ženskog poduzetništva u RH (2010. – 2013.)
  • utvrditi stanje u obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu žena u RH i usporediti ga s postignućima u susjednim zemljama i zemljama EU-a
  • definirati preporuke za jačanje obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva žena na pragu ulaska Hrvatske u EU.

Uz najviše predstavnike/ce Vlade Republike Hrvatske, očekuje se sudjelovanje predstavnika/ca resornih ministarstava, saborskih odbora, institucija za zapošljavanje, visoko obrazovanje i istraživanja, lokalne i regionalne samouprave, udruga i dr..
Poziv na sudjelovanje na ovoj međunarodnoj konferenciji upućen je i najvišim predstavnicima EU – zemalja, susjednih zemalja i inozemnih partnerskih komora.
Više o konferenciji pročitajte na stranici http://www.hok.hr/



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja