Predstojnica Ureda na Međunarodnom samitu o ženskim pravima u Ankari

Na poziv predsjednice Ženskog ogranka AK Party (Justice and Development Party) i zastupnice u parlamentu, gđe. Fatme Sahin, predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovat će na Međunarodnom samitu o ženskim pravima, koji se održava 8. ožujka 2010. godine u Ankari, u Turskoj.

Pokrovitelj Samita je predsjednik vlade Turske Recep Tayyip Erdogan koji će, uz druge visoke dužnosnike/ce Turske i druge međunarodne predstavnike/ce sudjelovati u radu Samita.

Mr.sc. Helena Štimac RadinPredstojnica Ureda govorit će na temu „Pregled pravnog okvira zaštite ženskih prava u Republici Hrvatskoj“ u sklopu rada tematskog okruglog stola „Postojeće stanje ženskih prava i prakse“ i sudionike Samita upoznati sa zakonodavnim i institucionalnim mehanizmima zaštite ženskih ljudskih prava i položaju žena u Republici Hrvatskoj.

Uz predstojnicu će u radu tematskog okruglog stola sudjelovati i Güldal Aksit, predsjednica Parlamentarne komisije za ravnopravnost spolova Turske, dr. Hatoon Ajwad Al-Fassi, s katedre za povijest Sveučilišta King Saud u Saudijskoj Arabiji koja će prikazati pravni okvir za zaštitu ženskih prava u zemlji, Remziye El-Aryani, predsjednica Ženskog saveza Jemena, koja će govoriti o socijalnoj pravdi i ženskim pravima u islamu“, Malahat Hasanova, članica azerbajdžanskog Parlamenta i Leila A.Sharaf, senatorica iz Jordana govorit će o položaju žena u zemljama iz kojih dolaze, te Özlem Sara Cekic, zastupnica u Parlamentu Kraljevine Danske, koja će govoriti o položaju žena u demokraciji.  

Samitom o ženskim pravima, razmjenom iskustava i pregledom postignute razine ženskih ljudskih prava širom svijeta također se obilježava 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

 

 



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja