Predstojnica Ureda na regionalnoj konferenciji „Izlazak iz ekonomske krize“

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovat će na regionalnoj konferenciji „Izlazak iz ekonomske krize“ koja će se u organizaciji Uprave za rodnu ravnopravnost Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije te financijsku potporu Švedske međunarodne razvojne agencija (SIDA) održati u Beogradu 16. veljače 2011. godine.

Cilj Konferencije je daljnji razvoj regionalne suradnje, a uz raspravu o Protokolu o regionalnoj suradnji između institucionalnih mehanizama za provedbu ravnopravnosti spolova i postizanje de facto ravnopravnosti spolova raspravljat će se o dobrom upravljanju i ljudskim pravima, jednakoj plaći za jednak rad, uspostavljanju ravnoteže između privatnog i poslovnog života te o prijedlozima za zajedničke projekte i pristup sredstvima Europske unije.

U radu Konferencije će sudjelovati g. Rasim Ljajić, ministar rada i socijalne politike, predstavnici/e veleposlanstava Švedske, Švicarske i Kraljevine Norveške u Beogradu, predstavnici/e državnih institucija te institucionalnih mehanizama za provedbu ravnopravnosti spolova iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunjske te Mađarske.



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja