Predstojnica Ureda posjetila HGK-ŽK Pula i Zaštitnu radionicu Tekop Nova

18. srpnja predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin posjetila je HGK- Županijsku komoru Pula gdje se sastala sa gđom Jasnom Jaklin Majetić, predsjednicom HGK-ŽK Pula, zamjenicom župana Istarske županije gđom Vivianom Benussi i v.d. ravnateljicom Zaštitne radionice Tekop Nova gđom Lorenom Brgić.

Na sastanku se raspravljalo o institucionalnim mehanizmima za provedbu ravnopravnosti spolova te je tom prilikom mr.sc. Helena Štimac Radin istaknula da su u novu Nacionalnu politiku za ravnopravnost spolova uključene i mjere vezane uz obvezu županijskih skupština i županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova da donose jednogodišnje akcijske planove za provedbu strategije na razini županija uz osiguranje financijskih sredstava, a s ciljem unaprjeđenja položaja žena na lokalnoj razini. Posebno je istaknula da će županijska povjerenstva za ravnopravnost spolova u programe rada morati uvrstiti mjere za unaprjeđenje položaja žena s invaliditetom na lokalnoj razini. Na sastanku je također istaknuta nužnost umrežavanja gospodarstvenica i institucija u cilju poticanja razvoja ženskog poduzetništva, a kao dobar primjer istaknut je Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora.

Sudionice sastanka posjetile su Zaštitnu radionicu Tekop Nova koja od 26 djelatnika/ca zapošljava 16 osoba s invaliditetom, većinom žena, koje se bave proizvodnjom radne i zaštitne odjeće te vrijednih rukotvorina, što je primjer dobre prakse u zapošljavanju i socijalizaciji osoba s invaliditetom.

Iz medija:



Pisane vijesti