Predstojnica Ureda sudjelovat će na 46. sastanku Upravnog odbora za ravnopravnost žena i muškaraca VE u Strasbourgu

Predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovat će na 46. sastanku Upravnog odbora za ravnopravnost između žena i muškaraca (CDEG) Vijeća Europe, u svojstvu članice Upravnog odbora, od 30.ožujka do 1. travnja 2011. godine u Strasbourgu.

Na sastanku Upravnog odbora raspravljat će se o budućoj reformi i prioritetima  Vijeća Europe i djelovanju Upravnog odbora, te o Nacrtu konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja Vijeća Europe.

Sukladno ranijim zaključcima Upravnog odbora, raspravljat će se i o programu rada Grupe stručnjaka/kinja za strategije za borbu protiv stereotipa u medijima, čija će zadaća biti izrada priručnika za suzbijanje rodnih stereotipa pri upotrebi jezika i stereotipnog predstavljanja muškaraca i žena u oglašivačkoj industriji, s primjerima dobre prakse.

Nadalje, raspravljat će se i o programu rada Grupe stručnjaka/kinja za osnaživanje žena i djevojčica migrantica, uključujući Romkinje, koja bi trebala pripremiti nacrt preporuke za osnaživanje žena i djevojčica migrantica, uključujući Romkinje.  Planirana je i rasprava o načinima provedbe Preporuke CM/Rec (2010)10 o ulozi žena i muškaraca u sprječavanju i rješavanju konflikata i izgradnji mira.

Sudionici/e će također raspravljati o aktivnostima usmjerenim ka postizanju uravnoteženom sudjelovanju žena i muškaraca u politici i na mjestima javnog odlučivanja, kao i o daljnjim aktivnostima u okviru projekta u uvođenju rodno osjetljivog proraču



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja