Preminula Sadika Zvirkić

Borbu za ženska ljudska prava i zaštitu žena od diskriminacije napustila je jučer Sadika Zvirkić, osnivačica Ženske grupe Karlovac „Korak“  koja već deset godina djeluje na području Karlovačke županije pružajući zaštitu ženama žrtvama obiteljskog nasilja. Dika je svojom energijom i predanošću dala značajan doprinos osvještavanju javnosti o problemu nasilja u obitelji i potrebi  stvaranja društva jednakih mogućnosti za žene i muškarce.

Zahvaljujući  njenom  aktivističkom  i neumornom duhu „Korak“ je nezaobilazna institucija kad je riječ o pravnom savjetovalištu, skloništu, psihološkoj pomoći i ekonomskom osnaživanju žena.  Dika je svojim jasnim stavom utjecala ne samo na svoju zajednicu već i na nacionalne strateške dokumente i zakonske odredbe. Brojnim aktivnostima „Koraka“ educirala je mlade ljude, djelatnike/ce centara za socijalnu skrb,  policijske službenike i predstavnike/ce javnog i političkog života.  Njenu suradnju s Uredom za ravnopravnost spolova pamtit ćemo po korektnosti, točnosti i iskrenom dijalogu. Nesebični angažman ove izuzetne žene na stvaranju pravednijeg i boljeg društva bit će zasigurno inspiracija naraštajima koji dolaze.

Posljednji ispraćaj Sadike Zvirkić bit će održan sutra, u subotu 29. svibnja  u 14 sati na gradskom groblju Jamadol u Karlovcu.

 



Pisane vijesti