Prevencija nasilja u obitelji

Priručnik  dr. Sandre Ferenčić - Ćuk, koji je danas predstavljen u zagrebačkom Europskom domu, obrađuje raspon tema od agresivnosti do psihičkog i fizičkog zlostavljanja, a donosi i preporuke o tome što učiniti u slučaju nasilja.


Knjiga je pisana popularnim jezikom a namijenjena je ženama koje su nasilju najizloženije, ali i osobama koje se još nisu susretale s nasiljem, kako bi ga znale prepoznati.

Autorica detaljno pojašnjava kako prepoznati psihopate i antisocijalne ličnosti, odnosno one koji u svima vide neprijatelje, a pojašnjava i stupnjeve nasilja.

Posebnost knjige je, kako je rečeno, u tome što se ne bavi žrtvama, već prevencijom nasilja.

Knjiga Prevencija nasilja u obitelji izišla je na inicijativu udruge Ženska pomoć sada, u povodu 20. obljetnice aktivnosti te udruge za ženska ljudska prava.

Govoreći o nasilju, predstojnica Vladinog Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin podsjetila je kako je Vlada 2004. donijela strategiju za suzbijanje obiteljskog nasilja za razdoblje do 2007. godine, te najavila da bi uskoro trebala biti usvojena i strategija za razdoblje od 2008. do 2010. godine.
 



Pisane vijesti