Ravnateljica na Forumu visoke razine o budućnosti ravnopravnosti spolova u EU

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjeluje na Forumu visoke razine o budućnosti ravnopravnosti spolova u Europskoj uniji koji se 20. i 21. travnja održava u Bruxellesu.

Forum organizira Opća uprava za pravosuđe Europske komisije, pod pokroviteljstvom gđe Věre Jourove, povjerenice za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova.

Projekcije pokazuju da će trenutnom dinamikom trebati preko 20 godina da se postigne rodna ravnoteža (najmanje 40% od svakog spola) u nacionalnim parlamentima i upravama najvećih kompanija, skoro 30 godina za dostizanje EU cilja o stopi zaposlenosti žena od 75%, skoro 40 godina da se kućni poslovi počnu ravnopravno dijeliti i preko 70 godina da se dostigne jednakost u plaćama.

Kroz interaktivnu diskusiju cilj Foruma koji će okupiti relevantne dionike je raspraviti o bržem i učinkovitijem postizanju ravnopravnost spolova u Europi te definirati izazove, ideje i aktivnosti o prevladavanju razlike u plaćama, sudjelovanju na tržištu rada, mirovinama, borbi protiv svih oblika nasilja nad ženama, kao i o rješavanju novih izazova u području ravnopravnosti spolova.

Opširnije Forum on future of gender equality

 



Pisane vijesti | Sudjelovanje Ureda u aktivnostima EU