Ravnateljica na okruglom stolu Obrazovanjem do rodne ravnopravnosti

Mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda sudjelovat će na okruglom stolu Obrazovanjem do rodne ravnopravnosti uz predstavljanje modula Rodna ravnopravnost koji će se u organizaciji udruge B.a.b.e. održati 25. rujna 2013. godine u Hrvatskom novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb, od 12 do 14 sati.

Na okruglom stolu će se voditi rasprava o nužnosti uključivanja modula o rodnoj ravnopravnosti u obrazovanju u hrvatskim školama. U uvodu će, između ostalog, biti predstavljena publikacija Rodna ravnopravnost i modul Rodna ravnopravnost.

U rujnu 2011. godine udruga B.a.b.e. je započela provedbu projekta Izlazak iz mraka – prevencija i podrška ženama žrtvama nasilja zahvaljujući financijskoj potpori UN Trust Fund to End Violence against Women i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Dio projekta bio je usredotočen na izradu prijedloga modula kojim bi se u građanski odgoj uvrstilo obrazovanje o rodnoj ravnopravnosti. Nakon istraživanja stavova djece i mladih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, pojedine nastavne jedinice testirane su u osnovnim školama Antun Bauer, Dragutin Tadijanović i Učeničkom domu Vukovar.

Uvodničarke/i:

Sabina Glasovac, prof., Uprava za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske
Prof.dr.sc. Vedrana Spajić - Vrkaš, Odsjek za pedagogiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Vinko Filipović, prof., ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje
Senka Sekulić Rebić, prof., B.a.B.e.
Sanja Sarnavka, prof., B.a.B.e.



Pisane vijesti | Suradnja s organizacijama civilnog društva