Ravnateljica na promociji filma "Živim život bez nasilja"

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je sa suradnicama na svečanoj promociji igrano-dokumentarnog filma "Živim život bez nasilja" koja je održana danas u kinu Europa. Film je nastao u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te partnerima.

Film pruža uvid u proživljena iskustava svih uključenih u istoimeni projekt primarne prevencije te prikazuje prikupljena i prenesena znanja provoditelja/ica i učenika/ica. Također, film ujedno predstavlja i poziv javnosti za odabir pozitivnih životnih vrijednosti što u konačnici pridonosi jačanju nediskriminacije, nenasilja i tolerancije.

Partnerstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta s organizacijama civilnog društva, umjetnicima/cama te javnim osobama koje promiču odgovorno ponašanje provodi se nacionalni preventivni projekt “Živim život bez nasilja”. Projekt je usmjeren na učenike/ce sedmih razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Svrha projekta, koji se provodi petu školsku godinu, je prevencija nasilja među mladima, nasilja u obitelji i nasilja prema ženama.

Projekt je prepoznat od strane Europske mreže za prevenciju kriminaliteta (EUCPN) koja ga je prilikom dodjele Europske nagrade za prevenciju kriminaliteta (ECPA) u prosincu 2013. godine u Litvi nagradila u kategoriji najboljeg projekta primarne prevencije.

Opširnije na www.mup.hr



Pisane vijesti