Ravnateljica na sastanku dužnosnika/ca iz zemalja u procesu proširenja EU i Konferenciji predstavljanja indeksa ravnopravnosti spolova

U organizaciji Europskog instituta za ravnopravnost spolova u Bruxelles-u će se 12. lipnja 2013. održati sastanak dužnosnika/ca iz zemalja u procesu proširenja EU, dok će se 13. lipnja održati Konferencija službenog predstavljanja indeksa ravnopravnosti spolova.

Sastanak dužnosnika/ca iz zemalja u procesu proširenja EU organiziran je u okviru IPA projekta pod nazivom „Pripremne mjere za sudjelovanje zemalja kandidatkinja i potencijalnih kandidatkinja u radu EIGE-a“, a provodi ga Europski institut za ravnopravnost spolova.

S obzirom na ulazak Hrvatske u Europsku uniju te uspostavljenu suradnju i uključenost u rad Europskog instituta za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin pozvana je sudionicina/cama sastanka predstaviti iskustva Republike Hrvatske vezana uz usklađivanje nacionalnog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU i ispunjenje obveza u procesu pristupanja Europskoj uniji u području ravnopravnosti spolova, kao i projekte i aktivnosti implementirane u ovom području.

Cilj sastanka je predstaviti misiju, strukturu i mandat Europskog instituta za ravnopravnost spolova, razmijeniti iskustva i primjere dobrih praksi u implementaciji ravnopravnosti spolova i rodno osviještene politike u zemljama u procesu proširenja EU te potaknuti međusobnu suradnju.

13. lipnja u organizaciji Europskog instituta za ravnopravnost spolova održat će se Konferencija službenog predstavljanja indeksa ravnopravnosti spolova, na kojoj će sudjelovati predstavnici/e Europske komisije, Europskog vijeća, Europskog parlamenta, kao i drugi relevantni dionici.

Europski institut za ravnopravnost spolova razvio je indeks ravnopravnosti spolova, što je provedba aktivnosti definirane Strategijom za ravnopravnost između žena i muškaraca 2010.-2015. Europske komisije, u okviru 6. područja „Horizontalna pitanja“.

Više:

Gender Equality Index



Pisane vijesti | Suradnja Ureda s EIGE-om