Ravnateljica na sastanku Skupine visoke razine za uvođenje rodno osviještene politike Europske komisije

Ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin sudjeluje na sastanku Skupine visoke razine za uvođenje rodno osviještene politike Europske komisije, koji se održava u Dublinu, 10.-11.1.2013. godine.

Sudionike i sudionice sastanka uvodno će pozdraviti Kathleen Lynch, državna ministrica Irske za osobe s invaliditetom, ravnopravnost, mentalno zdravlje i starije osobe i Aurel Ciobanu-Dordea, direktor za ravnopravnost spolova Europske komisije.

Na sastanku će se raspravljati o praćenju provedbe Pekinške platforme za djelovanje i Izvješću Europskog instituta za ravnopravnost spolova „Žene i mediji“. Litva i Grčka predstavit će planirane buduće izvještaje o institucionalnim mehanizmima i temi o ženama u gospodarstvu. Europska komisija obavijestit će o strateškom pristupu praćenja provedbe Pekinške platforme za djelovanje nakon 2014. godine. Na dnevnom redu biti će riječi i o pripremama za 57. sjednicu Komisije za status žena UN-a, kao i o strateškom pristupu za uvođenje rodno osviještene politike u Strategiju Europe 2020 i u Višegodišnji financijski okvir 2014.-2020., s fokusom na kohezijsku politiku. Europska komisija predstavit će i svoje posljednje Izvješće o napretku u ravnopravnosti između muškaraca i žena u 2012. godini.

Dnevni red



Pisane vijesti | Sudjelovanje Ureda u aktivnostima EU