Ravnateljica održala sastanak s predsjednicom Komisije za žene te dopredsjednicom Hrvatskog olimpijskog odbora

Slika /slike/Tematske fotografije/shutterstock_113966773_cr.jpg

U Uredu za ravnopravnost spolova je održan sastanak ravnateljice, mr.sc. Helene Štimac Radin s dopredsjednicom Hrvatskog olimpijskog odbora, te predsjednicom Komisije za žene HOO, gospođom Moranom Paliković Gruden kojom prilikom je gđa Paliković Gruden izvijestila o predstojećim aktivnostima Hrvatskog olimpijskog odbora u pogledu pitanja zaštite žena u sportu.

S time u vezi, Hrvatski olimpijski odbor obavijestit će javnost o Preporuci VE o rodno osviještenoj politici u sportu, putem provedbe javne kampanje.
Naime, upravo je Ured za ravnopravnost spolova organizirao i financirao prijevod i tisak navedene Preporuke.
Kampanja bi podrazumijevala 3 segmenta: osvješćivanje, educiranje, te senzibiliziranje stručne i zainteresirane javnosti za pitanje rodne ravnopravnosti, te zaštite žena u području sporta.
Ravnateljica je gđi Paliković Gruden uručila tekst Preporuke u vidu brošura namijenjenih distribuciji koordinatoricama za zaštitu žena u sportu, te izrazila spremnost za nastavak vrlo dobre suradnje s Komisijom za žene Hrvatskog olimpijskog odbora, kako na izradi novog nacionalnog strateškog dokumenta, tako i svim drugim područjima.
  
 

Pisane vijesti