Ravnateljica primila predstavnike/ce Zagreb Pridea

Slika /slike/Slike 2014-2016/Sastanak Zagreb Pride 5.2016.jpg

Uoči obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije 17. svibnja ravnateljica Ureda mr. sc. Helena Štimac Radin primila je danas predstavnike/ce Udruženja Zagreb Pride.

Na sastanku je najavljen program koji će se održati povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije te su predstavljene programske aktivnosti vezane uz ovogodišnje održavanje jubilarne 15. Povorke ponosa i Tjedna ponosa koji će započeti 2. lipnja održavanjem niza aktivnosti na različitim lokacijama u gradu Zagrebu i završiti u subotu 11. lipnja održavanjem Povorke ponosa Zagreb Pride 2016.
Na sastanku se razgovaralo i o do sada najvećem istraživanju na uzorku LGBTIQ osoba u Hrvatskoj koje je provedeno tijekom proljeća i ljeta 2013. godine u suradnji Zagreb Pride-a s Lezbijskom organizacijom Rijeka LORI i Queer sportom Split. Predstavljen je i Vodič za životne partnerice i partnere "Imamo obitelj!" koji je nastao u sklopu projekta Poštuj ljudska prava – gradi uključivo društvo čije nositeljica je Udruga Lori, a partnerice na projektu su Zagreb Pride i Trans Aid te Informativna brošura o obiteljskom nasilju i nasilju u vezama prema lezbijkama, biseksualnim ženama i transženama "Ljubav nije zlostavljanje“.
Kao i prethodnih godina, Ured za ravnopravnost spolova će s obzirom na kontinuiranu podršku aktivnostima usmjerenima ka uklanjanju stereotipa i suzbijanju svih oblika diskriminacijske prakse prema pripadnicima/cama LGBT zajednice i ove godine poduprijeti održavanje Povorke ponosa Zagreb Pride 2016.
 
Izvještaj „BRUTALNA STVARNOST: Istraživanje o nasilju, diskriminaciji i zločinu iz mržnje protiv LGBTIQ osoba u Republici Hrvatskoj“

Vodič za životne partnerice i partnere "Imamo obitelj!"

Ljubav nije zlostavljanje. Informativna brošura o obiteljskom nasilju i nasilju u vezama prema lezbijkama, biseksualnim ženama i transženama
 

Pisane vijesti | Suradnja s organizacijama civilnog društva