Ravnateljica Ureda Helena Štimac Radin dala izjavu za Radio Dalmaciju vezano za problem izdavanja licence za samostalno obavljanje posla primalje - muškarcima

Slika /slike/Tematske fotografije/shutterstock_63569161_cr.jpg
Ured za ravnopravnost spolova zaprimio je zahtjev Komore primalja za dostavu mišljenja o njihovoj namjeri da usklade svoj Pravilnik o izdavanju odobrenja (licence)  za samostalno obavljanje primaljske djelatnosti.  Njihov trenutno važeći Pravilnik je usklađen sa Zakonom o primaljstvu kojim se regulira rad primalja, no ne odnosi se na mušku inačicu istog zanimanja.

Zaključivši da se time krše prava muškaraca koji završavaju srednju školu za primalje kao i prvostupnicima u ovom zanimanju, Ured je Komori primalja dostavio mišljenje kojim podržava namjeru Komore da mijenja Pravilnik i uskladi ga sa Zakonom o ravnopravnosti spolova unatoč važećem Zakonu o primaljstvu.  

Ured za ravnopravnost spolova, istaknula je ravnateljica Štimac Radin,  predložio je i promjenu naziva Hrvatske komore primalja u Hrvatska komora primaljstva, a Registar članica u Registar članstva.

Iz medija:

Radio Dalmacija
 

Vijesti iz medija | Intervjui i priopćenja