Ravnateljica Ureda održala predavanje u Talijanskoj srednjoj školi u Rovinju

Mr.sc. Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova održala je u srijedu 31. listopada 2012. predavanje u Talijanskoj srednjoj školi u Rovinju na temu promicanje znanja i svijesti o ravnopravnosti spolova.

Tom je prilikom upoznala učenice i učenike sa radom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, Zakonom o ravnopravnosti spolova te Nacionalnom politikom za ravnopravnost spolova, za razdoblje od 2011. do 2015. godine te institucionalnim okvirom za provedbu politike ravnopravnosti spolova na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Talijanska srednja škola uključena je u međunarodni „Comenius“ projekt na temu rodne ravnopravnosti ("Empowering Gender Equality"), a partneri su joj talijanska srednja škola "Carlo Baudi di Vesme", iz Sardinije i njemačka srednja škola "Augusta Bender " iz Mosbacha. U okviru projekta učenici i učenice na multimedijalni način istražuju ravnopravnost muškaraca i žena kroz povijest te su ovom prilikom predstavili rezultate svog jednogodišnjeg istraživanja.

Iz medija:

soundset.hr

 



Pisane vijesti