Ravnateljica Ureda održala sastanak s veleposlanikom Finske

Ravnateljica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin primila je veleposlanika Finske u Republici Hrvatskoj. Nj.E. Timo Rajakangas iskazao je osobit interes za rad Ureda, kao i stanje ravnopravnosti spolova u Hrvatskoj.

Helena Štimac Radin izvijestila je veleposlanika o institucionalnim mehanizmima za promicanje i uspostavljanje ravnopravnosti spolova, kao i o postojećem zakonodavnom i strateškom okviru u Republici Hrvatskoj. Ravnateljica je istaknula i kritična područja u kojima su žene najčešće diskriminirane i podzastupljene, uključivši problem nasilja nad ženama, položaj žena na tržištu rada i podzastupljenost u procesima političkog i javnog odlučivanja.

Nj.E. Timo Rajakangas i mr.sc. Helena Štimac Radin složili su se da iako je napredak u postizanju ravnopravnosti spolova vidljiv, još uvijek postoji veliki broj izazova, koji traže učinkovitije mjere za prevladavanje rodnih nejednakosti. Veleposlanik je upoznao ravnateljicu s politikama ravnopravnosti spolova koje se provode u Finskoj i predložio intenzivniju suradnju između nadležnih finskih institucija i Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH.



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja