Ravnateljica Ureda održat će izlaganje na međunarodnoj konferenciji „Pravne perspektive ravnopravnosti spolova u JI Europi“

Ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji SEELS Network (South East European Law School Network) „Pravne perspektive ravnopravnosti spolova u Jugoistočnoj Europi“, koja će se održati na Pravnom fakultetu u Sarajevu, 24.-25. rujna 2012.

Na konferenciji se očekuje sudjelovanje velikog broja stručnjaka i stručnjakinja za temu ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, pripadnika/ca akademske zajendice, državnih dužnosnika/ca, predstavnika/ca pravosudnih akademija i centara, nevladinih organizacija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije i predstavnika međunarodne zajednice koji će se sastati po prvi puta kako bi s pravnog aspekta razmotrili okvire za postizanje ravnopravnosti  spolova i razmijenili iskustva prikupljena na području zemalja Jugoistočne Europe.

Ravnateljica Ureda tom će prilikom održati izlaganje o zakonodavnom, strateškom i institucionalnom okviru Republike Hrvatske za postizanje ravnopravnosti spolova u okviru sesije na temu „Nacionalni pravni i politički okvir i mjere za ravnopravnost spolova“.

Program

Iz medija:

tportal.hr

limun.hr- Konferencija Mreže pravnih fakulteta Jugoistočne Europe

limun.hr- Zaključci konferencije



Pisane vijesti | Međunarodna suradnja