Regionalna konferencija ženskih organizacija „Seksualno nasilje - nadilaženje institucionalnih, socijalnih i osobnih prepreka“

održava se od 12. do 14. lipnja u Zagrebu u hotelu Laguna.

U Zagrebu, od 12. do 14. lipnja 2008. godine u hotelu Laguna održava se prva regionalna konferencija o seksualnom nasilju: „Seksualno nasilje - nadilaženje institucionalnih, socijalnih i osobnih prepreka“, u organizaciji Ženske sobe - Centra za seksualna prava iz Zagreba i Autonomnog ženskog centra iz Beograda, te u suradnji sa Liz Kelly, feminističkom profesoricom, vodećom stručnjakinjom Savjeta Europe za seksualno nasilje te CARE International-om. Na predmetnoj konferenciji će sudjelovati 25 predstavnica ženskih nevladinih organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Srbije i Crne Gore.

U petak, 13. lipnja, održat će se predavanje Liz Kelly: „Razvoj mogućih strategija u unaprjeđenju suradnje sa institucijama: identifikacija problema, razvoj prijedloga, primjeri dobre prakse“, a nakon predavanja, u Tribinama Grada Zagreba, promocija prvog hrvatskog izdanja knjige Liz Kelly: „Preživjeti seksualno nasilje“, koju će predstaviti autorica, Liz Kelly, te Vesna Kesić, novinarka i aktivistkinja iz Zagreba i Lepa Mlađenović, aktivistkinja Autonomnog ženskog centra iz Beograda.



Najave