URED OD ŽUPANIJA I ŽUPANIJSKIH POVJERENSTAVA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA ZATRAŽIO DONOŠENJE GODIŠNJIH AKCIJSKIH PLANOVA

Ured za ravnopravnost spolova uputio je dopis županijskim povjerenstvima za ravnopravnost spolova i jedinicama područne (regionalne) samouprave kojim ih je pozvao na provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova, za razdoblje od  2011. do 2015. godine te donošenje godišnjih akcijskih planova za njenu provedbu na razini županija.

Županijske skupštine i županijska povjerenstva za ravnopravnost spolova obvezna su donijeti akcijske planove za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova 2011.-2015. na razini županija i osigurati sredstva za njihovu primjenu. U akcijske planove potrebno je uvrstiti sve mjere kojih su županijska/lokalna povjerenstva i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave nositelji i sunositelji. Mjera je uvrštena u novu Nacionalnu politiku upravo temeljem prijedloga predstavnica županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova na IV. Koordinaciji županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova održanoj u Vukovaru 26. siječnja 2011. godine.

Izvadak mjera Nacionalne politike po područjima u kojima su nositelji i sunositelji županijska/ lokalna povjerenstva za ravnopravnost spolova i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave



Pisane vijesti