Ured uključen u edukaciju službenika/ca EU fondova

Slika /slike/Tematske fotografije/shutterstock_176740061.jpg

U sklopu obveze RH u ispunjavanju općih ex-ante uvjeta za korištenje Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. započela je edukacija državnih službenika/ca  pod nazivom „Antidiskriminacija, ravnopravnost spolova i primjena Konvencije UN-a o pravima osoba s invaliditetom u ESI fondovima“.

Tri službenice Ureda uključene su kao predavačice o temi ravnopravnosti spolova. Na predavanju se polaznici/e imaju priliku upoznati s nacionalnim i europskim zakonodavnim okvirom, politikom ravnopravnosti spolova, kao i integracijom rodne perspektive u različite segmente upravljanja ESI fondovima uz praktične, sektorski prilagođene primjere
 
16. i 17. prosinca 2015. održana su prva dva jednodnevna seminara na kojima je sudjelovalo oko stotinu državnih službenika/ca. U 2016. edukacije se nastavljaju te će na njima  ukupno sudjelovati oko  1.500 polaznika uključenih u provedbu.
 
S ciljem uspješnijeg uključivanja i praćenja horizontalnih tema u investicijskim prioritetima Operativnih programa, osnovana je i Mreža koordinatora za nediskriminaciju čije je članica i savjetnica URS-a.



 

Pisane vijesti