Vida Demarin Žena godine 2011.

Po izboru časopisa Zaposlena Žena godine 2011. je liječnica Vida Demarin, predstojnica Klinike za neurologiju KB Sestre milosrdnice u Zagrebu, profesorica Sveučilišta u Zagrebu i redovita članica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Akademkinja Demarin bavi se proučavanjem krvožilnih poremećaja mozga, moždane autoregulacije i moždane vazoreaktivnosti. Prva je primijenila doplersku dijagnostiku u Hrvatskoj, srednjoj i jugoistočnoj Europi, čime je unaprijedila neinvazivnu dijagnostiku cerebrovaskularnih poremećaja s ciljem prevencije moždanog udara. Izbor Žena godine 2011. održan je 6. srpnja u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH u organizaciji časopisa Zaposlena. Nominirano je bilo sedam žena: dr. Vida Demarin, Ivana Drčec, dipl. ing., uspješna inovatorica i vlasnica IT tvrtke Cyclops,  Lea Dekleva, kantautorica, dobitnica nagrade Porin, Jadranka Boban Pejić, vlasnica Biovege i dobitnica nagrade EBRD-a kao najbolja poduzetnica u jugoistočnoj Europi, Vesna Pavletić, poduzetnica iz Rijeke, Nada Matošević Orešković, intendantica riječkog HNK i dirigentica koja će u rujnu ravnati koncertom Gruzijske filharmonije u Tbilisiju te Olinka Vištica, koautorica i producentica umjetničkog projekta Muzej prekinutih veza za što je dobila nekoliko nagrada.

Zaposlena Žena godine 2011

Direktorica je Animafesta, a bila je jedna od osnivačica Motovun Film Festival. Ovo je 12. izbor po redu kojim časopis Zaposlena želi ukazati na veliki doprinos žena u medicini, znanosti, gospodarstvu, umjetnosti... Ana Gruden, glavna urednica, podsjetila je nazočne na pobjednice prošlih izbora i zahvalila svima na podršci, a posebno Heleni Štimac Radin, predstojnici Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, i M. Jérômeu Pasquieru, francuskom veleposlaniku u HR.Sponzori ovog događanja su Diners Club i Erste Card Club, Varteks, Klinika za estetsku kirurgiju i stomatologiju Imed, FlowerBox, Maras, Samsonite, Nivea i Jadran.  Ovom značajnom društvenom događaju nazočili su brojni uglednici s hrvatske političke i javne scene; saborske zastupnice Ingrid Antičević Marinović, Mirela Holy, Tatjana Holjevac, Morana Paliković Gruden, Furio Radin i mnogi drugi.
Lider.hr - Kata Pranić

 

Iz medija:

http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatska/akademkinja-vida-demarin-proglasena-zenom-godine/



Pisane vijesti