Zbornik Young Women in Post-Yugoslav Societies: Research, Practice and Policy

Predstavljanje međunarodnog znanstvenog zbornikaYoung Women in Post-Yugoslav Societies: Research, Practice and Policy nastalog u okviru Participacijskog programa UNESCO-a za 2012.-2013. godinu, održat će se 20. veljače 2014. u 12 sati u dvorani Zrinski hotela Dubrovnik, Gajeva 1, Zagreb. Uz mr. sc. Helenu Štimac Radin, ravnateljicu Ureda za ravnopravnost spolova radove 14 autora/ica predstavit će gđa. Rut Carek, voditeljica Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, recenzentica prof. dr. sc. Eva D. Bahovec (Ljubljana) te urednice mr.sc. Lejla Somun Krupalija (Sarajevo) i dr.sc. Mirjana Adamović (Zagreb).

Zbornik sadrži izlaganja sudionika/ca međunarodne znanstvene konferencije Mlade žene i rodna ravnopravnost u post-jugoslavenskim društvima: Istraživanja, prakse i politike održane 26. i 27. studenog 2013. godine u Zagrebu, čiji suorganizator je bio Ured za ravnopravnost spolova. Priloge za zbornik napisali su autori i autorice iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, SAD-a, Slovenije i Srbije.

Ova međunarodna znanstvena publikacija objavljena je u suradnji Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu i Centra za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu

ZBORNIK Young Women in Post-Yugoslav Societies: Research, Practice and Policy



Najave