22.4.2021. – Dan djevojaka i žena u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama

Slika /slike/URS slike - 2020/Untitled design (3).png

Svakog četvrtog četvrtka u mjesecu travnju obilježava se Dan djevojaka i žena u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama (IKT-u).

Vlada Republike Hrvatske je u svibnju 2019. na sjednici prihvatila Deklaraciju o posvećenosti pitanju žena u digitalnom svijetu koja je i potpisana 15. svibnja 2019. Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva i Ured za ravnopravnost spolova zaduženi su za provedbu Deklaracije.


Ured za ravnopravnost spolova nastavlja posvećenost pitanju povećanja sudjelovanja, vidljivosti i angažiranosti žena u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama koje, uslijed pandemije, još više utječu na život svih nas. Ured, osim sudjelovanja u aktivnostima vezanim uz ovo pitanja, u Nacionalni plan za ravnopravnost spolova 2021.-2027., koji je u izradi, planira uvrstiti mjere i aktivnosti kojima je cilj smanjenje rodnog jaza između žena i muškaraca u IKT-u.
 
https://ravnopravnost.gov.hr/vijesti/predstavnik-ureda-na-sastanku-sherpa-zene-u-digitalnom-svijetu/3437

https://rdd.gov.hr/vijesti/obiljezavanje-dana-djevojaka-i-zena-u-podrucju-informacijskih-i-komunikacijskih-tehnologija-ikt/1801

Pisane vijesti