Aktivne žene na sajmu knjiga u Puli

Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH , zajedno s nevladinim organizacijama koje se bave pitanjima ravnopravnosti spolova i ljudskih prava žena u Hrvatskoj, gostovao je od 1. do 10. prosinca ove godine na 11. sajmu knjiga - Sa(n)jam knjige – u Domu hrvatskih branitelja u Puli.

 
Na promociji, održanoj 3. prosinca, predstojnica Ureda Helena Štimac Radin predstavila je nakladničku djelatnost Ureda, Biblioteku ONA, u kojoj su do sada izdana
Na ovogodišnjem pulskom sajmu knjige - Sa(n)jam knjige – Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH predstavio je svoju Biblioteku ONA i suradnju s nevladinim udrugama u promicanju ravnopravnosti spolova kroz nakladništvo.

Predstojnica Ureda Helena Štimac Radin i predstavnice nevladinih udruga progovorile su o zaštiti i ravnopravnosti žena te predstavile raznolike publikacije na rečenu temu, zajednička izdanja nevladinih udruga i Ureda za ravnopravnost spolova te izdanja udruga tiskana uz financijsku potporu Ureda sa svrhom promicanja ravnopravnosti spolova kroz nakladništvo.
dva naslova - "Kratak vodič kroz CEDAW - Konvenciju o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena i njezinu primjenu u Republici Hrvatskoj" te "Ravnopravnost – Vijeće Europe i sudjelovanje žena u političkom životu". Predstavnice nevladinih udruga Maca Martin (Autonomna ženska kuća), Đurđica Kolarec (Centar za žene žrtve rata - Rosa), Šura Dumanić (Ženska akcija Rijeka) i Sadika Zvirkić (Ženska grupa "Korak" iz Karlovca) progovorile su o svojim udrugama, o zaštiti i ravnopravnosti žena te predstavile raznolike brošurice, brošure i publikacije na rečenu temu, zajednička izdanja nevladinih udruga i Ureda za ravnopravnost spolova te izdanja udruga tiskana uz financijsku potporu Ureda sa svrhom promicanja ravnopravnosti spolova kroz nakladništvo. Na koncu sajamskog susreta o ravnopravnosti, za riječ se javio i Predrag Matvejević, intelektualac, književnik i profesor Univerziteta Sapienza u Rimu, koji je na promociju pristigao iz Circola sa skupa Novi oblici suživota.
 
Na štandu Ureda za ravnopravnost spolova izložene su publikacije i promidžbeni materijali i mnogih drugih nevladinih udruga kao što su: B.a.B.e., Centra za žene žrtve rata - Rosa, Centra za ženske studije, CESI - Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, grupe Kontra, Ženske sobe, Autonomne ženske kuće i Ženske infoteke iz Zagreba, te udruge Korak iz Karlovca i Ženske akcije Rijeka.


Ured, Portal Sa(n)jam knjige

 

 



Pisane vijesti | Suradnja s organizacijama civilnog društva