Dani otvorenih vrata udruga 2019.

Slika /slike/URS slike - 2019/dani_udruga_web_banner_366x244.jpg
Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koja za cilj ima informiranje javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, tradicionalno će se održati i ove godine, od 16. do 18. svibnja 2019. u cijeloj Hrvatskoj.
 
Dane otvorenih vrata udruga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira osmu godinu zaredom kako bi se otvaranjem vrata udruga u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja: ponajprije programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge diljem Hrvatske, u prostorima udruga ili izvan njih. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.
Ove godine su, uz ministarstva i druge institucije, općine, gradovi i županije također partneri Ureda za udruge u organizaciji ovog događanja s obzirom na ulogu koju imaju u postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.
 
Sve udruge zainteresirane za sudjelovanju na Danima otvorenih udruga 2019., svoje sudjelovanje prijavljuju putem aplikacije te je u aplikaciji moguće pretražiti sva prijavljena događanja na Danima otvorenih vrata udruga. Mobilnom aplikacijom UdrugeInfo (https://www.udruge.hr) želi se povećati vidljivost udruga u lokalnoj zajednici, te osnažiti sudjelovanje građana u aktivnostima koje udruge provode. Upute za registraciju možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://udruge.gov.hr/vijesti/prijavite-se-za-sudjelovanje-na-danima-otvorenih-vrata-udruga-2017/4064, a prijaviti se možete do 5. svibnja 2019.
 
Informacije o Danima otvorenih vrata udruga 2019. mogu se pratiti na internetskim stranicama Ureda za udruge, Facebook stranici (https://www.facebook.com/DaniUdruga), dok se više informacija o Danima otvorenih udruga koji su se održali prethodnih godina može pronaći ovdje: https://udruge.gov.hr/vijesti/odrzani-dani-otvorenih-vrata-udruga-2018/4761.
 

Najave