Delegacija EU-a traži partnere iz civilnog društva s ciljem informiranja građana o Europskoj uniji

Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj objavila je poziv za ponude otvoren za neprofitne organizacije registrirane u Hrvatskoj. To je četvrti poziv za ponude kojemu je cilj informirati hrvatske građane i građanke o Europskoj uniji općenito i prednostima koje donosi članstvo u EU-u. Projekti će se financirati iz Programa Informacije i komunikacije za 2011 u sklopu Programa IPA (IPA INFO), što znači da će njima izravno upravljati Delegacija EU-a.

Od 2008 do 2012 dodijeljeno je ukupno 1,62 milijuna Eura u sklopu tog specifičnog Programa IPA s ciljem stvaranja partnerstava s civilnim društvom kako bi se hrvatske građane i građanke informiralo o pitanjima vezanim uz EU. Cilj ovog specifičnog poziva, jest dodijeliti ukupno maksimalno 500.000 Eura.  

Akcije ovog poziva moraju biti fokusirane na jedan od sljedeća tri posebna prioriteta:

  • Akcije usmjerene na informiranje široke javnosti o Europskoj uniji, njezinim politikama te prednostima članstva u EU-u;
  • Inicijative koje za cilj imaju približiti EU mlađoj populaciji u Hrvatskoj;
  • Prijedlozi usmjereni na informiranje i educiranje raznih specifičnih segmenata društva o mogućnostima koje pružaju fondovi EU-a.

Europska unija financirat će od minimalnih 50% do maksimalnih 90% ukupno procijenjenih prihvatljivih troškova akcije. Svaki zatraženi iznos bespovratnih sredstava mora biti između minimalnog iznosa od 50,000 Eura i maksimalnog iznosa od 83,000 Eura.

Zainteresirani ponuditelji trebaju svoje prijedloge poslati na za to određenom obrascu do 8. svibnja 2012. Prijedlozi će se razmotriti te će izabrani kandidati biti zamoljeni da podnesu svoje potpune prijave (provizorni rok za podnošenje je 10. rujna 2012) kako bi se projekti indikativno počeli provoditi krajem 2012.

Smjernice za podnositelje ponuda dostupne su na uvid na adresi Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb te na web stranici Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj i na: https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome.



Pisane vijesti