Promocija WEB stranice "Sigurno mjesto"

Mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovat će na promociji web stranice „Sigurno mjesto“ koja će se u organizaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava održati u subotu 10.03.2012. od 12h-14h na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Promocija se održava u sklopu nacionalne kampanje protiv nasilja nad ženama „U tri klika biraj život bez nasilnika“.

Okosnica kampanje „U tri klika biraj život bez nasilnika“ je promoviranje web stranice „Sigurno mjesto“ (www.sigurnomjesto.hr) koja je službeno pokrenuta 22. veljače 2012. godine, a namijenjena je ženama žrtvama nasilja, kao i institucijama i organizacijama civilnog društva koje rade na ovoj iznimno važnoj društvenoj problematici. Osnovni ciljevi web stranice su olakšavanje ženama žrtvama bilo kojeg oblika nasilja nalaženje pomoći i podrške, na način da se na jednom mjestu obuhvate sve potrebne informacije za prijavu nasilja ili u donošenju odluke za izlazak iz nasilja, kao i unaprjeđenje razmjene informacija između različitih tijela i institucija sa organizacijama civilnog društva. Ciljevi kampanje su informiranje građana/ki  o postojanju jedinstvene web stranice “Sigurno mjesto” za žene žrtve nasilja te osvještavanje javnosti o problematici nasilja nad ženama.

Pokretanje web stranice “Sigurno mjesto” financijski je  podržalo Ministarstvo socijalne politike i mladih, kao i Grad Zagreb – Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koji je partner na projektu

Poziv



Najave