Direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BiH posjetila Ured

Direktorica Agencije za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine g-đa Samra Filipović-Hadžiabdić prošlog tjedna je službeno posjetila Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH. Predstojnica Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin i direktorica Filipović-Hadžiabdić razmijenile su iskustva o aktivnostima, planovima i programima provedbe politike ravnopravnosti u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.


Samra Filipović-Hadžiabdić direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BiHU razgovoru je istaknut značaj bilateralne suradnje posebice s obzirom na jačanje uloge institucionalnih mehanizama u regiji. Kako Republika Hrvatska prednjači u procesu europskih integracija, iskustvo Ureda u području transpozicije direktiva EU u nacionalno zakonodavstvo je od velikog značaja za Agenciju za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine.

U razgovoru su usuglašena i stajališta o potrebi nastavka i jačanja već postojeće suradnje te je predstojnica Ureda g-đa Štimac Radin prihvatila poziv g-đe Filipović Hadžiabdić za uzvratni posjet Agenciji za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine.
 



Pisane vijesti