Europska komisija dodijelila Uredu za ravnopravnost spolova 160.000,00 Eura za provedbu projekta „Moj glas protiv nasilja“

 

Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske kreće u provedbu projekta "Moj glas protiv nasilja", odobrenog za financiranje u okviru natječaja „Podrška informacijskim i komunikacijskim aktivnostima usmjerenim na uklanjanje nasilja nad ženama" Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost (PROGRESS).

Projekt će se provoditi u suradnji s partnerskim udrugama Ženska soba - Centar za seksualna prava i CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Zagreba. Predviđeno trajanje projekta je 2 godine.

Glavni cilj projekta jest podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama i djevojkama uključujući obiteljsko nasilje i odašiljanju poruke o nužnosti nulte tolerancije na sve oblike rodno uvjetovanog nasilja.

Projekt će uključiti: provedbu nacionalne kampanje, izradu i emitiranje audio i video spota, organizaciju sastanka Koordinacije županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova, predavanja, seminare, treninge i radionice, organizaciju međunarodne konferencije o problematici seksualnog nasilja, održavanje uličnih akcija, kao i aktivnosti osvještavanja putem internetskih stranica i Facebooka.

U okviru projekta tiskat će se i diseminirati niz relevantnih dokumenata, uključujući Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, koju je Republika Hrvatska potpisala u siječnju ove godine.

LETAK - projekt "Moj glas protiv nasilja"

Iz medija:

Bjelovarski list

www.libela.org

www.poslovni.hr

www.index.hr



Pisane vijesti | Projekt "Moj glas protiv nasilja"