Europski dan poduzetnika - Među poduzetnicima je 30 posto žena

»Vladin ured za ravnopravnost spolova podupire razvoj poduzetništva žena u Hrvatskoj«, rekla je Helena Štimac Radin, predstojnica Vladina ureda za ravnopravnost spolova u četvrtak u Zagrebu na 1. europskom festivalu kreativnosti poduzetnika i 6. europskom danu poduzetnika.


Štimac Radin kazala je da žene čine 30 posto u ukupnom broju poduzetnika te kako je takav podatak na razini prosjeka zemalja Europske unije. No, naglasila je da je cilj taj postotak u Hrvatskoj povećati na 50 posto.

Tajana Kesić Šapić, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, naglasila je da je 2007. žensko poduzetništvo izdvojeno kao poseban projekt Ministarstva. Tada je, navodi Kesič Šapić, Ministarstvo dalo bespovratnih dva miüjuna kuna za projekte poduzetnica. »Ta se brojka u 2008. popela na 66 milijuna kuna«, rekla je Kesić Sapić.

Žensko poduzetništvo potiče se i programima edukacije i kreditnih linija. Izradu strategie razvoja ženskog poduzetništva Vlada bi trebala razmotriti do kraja godine.
Vjesnik - I. Kekez

Tekst izlaganja Državne tajnice gđe. Tajane Kesić Šapić

Pisane vijesti