Obilježavanje Svjetskog dana seoskih žena – 15. listopada

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u suradnji s Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH, a uz pomoć TAIEX –a 13. listopada na Plitvičkim jezerima organizira konferenciju na temu „Položaj žena u ruralnim područjima Republike Hrvatske“.


Cilj Konferencije je upoznavanje šire javnosti u ruralnim područjima sa aktivnostima koje se provode u svrhu promicanja rodne ravnopravnosti te upoznavanje sa Zakonom o ravnopravnosti spolova, aktivnostima ministarstava koja utječu na položaj žena u ruralnim područjima (vezano uz gospodarski razvoj, socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, očuvanje tradicije), iskustvima u zemljama Europske unije te zakonodavnim okvirom EU (acquis communautaire) u području rodne ravnopravnosti.

Tom prilikom predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH mr.sc. Helena Štimac Radin održati će izlaganje na temu „Aktivnosti Ureda Vlade RH za ravnopravnost spolova u odnosu na provedbu Zakona o ravnopravnosti spolova“.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana seoskih žena – 15. listopada u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije u Gradskom muzeju Virovitica otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Žena na selu nekad i sad". Izložba je otvorena do 25. listopada 2009. godine.

Link na dnevni red


 

Najave