H. Štimac Radin na izboru za „Ženu godine“

Slika /slike/Slike 2014-2016/Žena godine 2016..jpg

V. d. ravnateljice Ureda mr.sc. Helena Štimac Radin sudjelovala je na izboru za „Ženu godine“ koji je u organizaciji časopisa Zaposlena i pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova održan jučer u hotelu Esplanade.

U svom obraćanju okupljenima mr.sc. Helena Štimac Radin  istaknula je da Ured za ravnopravnost spolova godinama podržava ovu vrijednu manifestaciju jer ona doprinosi podizanju svijesti javnosti o uspješnim ženama i povećanoj vidljivosti poslovno afirmiranih žena u hrvatskom društvu. Ukazavši na brojne indikatore koji upućuju da su žene u Hrvatskoj još uvijek diskriminirane, osvrnula se i na izviješće Europske komisije po kojem će trebati proći još nekoliko  desetljeća za postizanje stvarne ravnopravnosti spolova.  Također je izrazila nadu da će na listama za buduće parlamentarne izbore u Hrvatskoj biti više žena odnosno najmanje 40% nego što je to bio slučaj na prošlim izborima.
Ženom godine 2016., proglašena je Martina Bienenfeld, predsjednica Turističke zajednice grada Zagreba, čiji rad je prema ocjeni žirija doprinio da grad Zagreb postane sjajna turistička destinacija. Osim Martine Bienenfeld, nominirane su bile Ksenija Vrbanić modna dizajnerica vlasnica brenda XD Xenia Design, Ivona Juka redateljica iznimno uspješnog filma „Ti mene nosiš“, Ksenija Kardum, glavna urednica najgledanijeg informativnog programa Nove TV, te Linda Poščić Borovac, dobitnica nagrade Stevie Award 2015, ugledne poslovne svjetske nagrade.
Na ovogodišnjem izboru Žene godine prisustvovale su brojne poznate osobe iz političkog, kulturnog  i javnog života.

Iz medija:

Nova TV - Vijesti Nove TV
Nova TV - Večernje vijesti
www.tportal.hr
www.dnevnik.hr
Poslovni dnevnik
www.poslovni.hr
Lider Media
N1
www.in-portal.hr
www.politikaplus.com
www.prigorski.hr
www.poslovnjak.net
www.civilnodrustvo.hr
www.emedjimurje.rtl.hr
www.crotsunami.hr






 

Pisane vijesti